Inghetata,  Retete

Inghetata din doua ingrediente

In urma tuturor problemelor pe care le tot am avut cu fetele am hotarat ca nu voi mai cumpara produse din comert daca nu va fi nevoie. Am sa le fac eu fetelor mele tot ce le vrea inimioara ca si-asa stau acasa cu ele.

Un produs mult iubit la noi in casa este inghetata. Asa ca mi-am intrebat prietenele blogerite daca stiu vreo reteta pe care as putea sa o incerc. Una dintre ele mi-a sugerat ca as putea pur si simplu sa bag o banana la congelator pe care apoi sa o pot imbraca in ciocolata topita. Ca un lolly. Am facut si asta dar reteta nu a fost pera iubita de fetele mele – prea rece mami a fost raspunsul.

Asa ca am facut altfel. Am luat bananele carora deja incepuse sa li se maroneasca coaja si le-am pus in robotul de bucatarie:

IMG_5667Apoi am pus cam o lingura jumatate de cacao, am pus mixerul in functiune pe pulse si imediat compozitia s-a omogenizat. Nu a durat mai mult de un minut. Compozitia apoi a fost pusa intr-un container de plastic si pus in congelator cam jumatate de ora. La scoatere nu era nici moale nici foarte tare – exact atat cat ar trebui pentru a putea fi mancata de doi copii pitici!

IMG_5668IMG_5672 IMG_5674

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »