
Cheesecake de ciocolata
Sunt mai mult de doua ani de cand am incercat si apoi am postat aceasta reteta de cheesecake pe blogul meu in limba engleza. Reteta a avut succes in casa mea cu sotul si copii mei dar si pe blog. Este o reteta intr-adevar gustoasa si super simplu de realizat de oricine. Nu trebuie sa fi neaparat o bucatareasa iscusita pentru ca ingredientele vor face totul pentru tine.
De curand am facut iar aceasta reteta iar una dintre prietenele mele de pe meleagurile romanesti mi-a sugerat ca ar trebui sa si pun reteta pe blog. Asa ca desi mi-a luat cateva zile uite si reteta:
Ingrediente:
- 150 gr biscuiti digestivi
- 60 gr unt topit
- 100 gr de zahar brun
- 120ml frisca lichida
- 150 gr de ciocolata de lapte , topita in bain maire sau in cuptorul cu microunde
- 2 linguri de pudra de cacao amestecata cu un pic de apa fierbinte
- 1 tub de 200 gr de crema de branza Philadelphia
Preparare:
- Incepe prin a marunti biscuitii folosind un robot de bucatarie sau daca nu aveti asa ceva folosind o sticla pe care ati spalat-o si uscat-o foarte bine. Daca esti multumita de consistenta biscuitilor – trebuie sa arate ca o pudra – atunci pune untul intr-o tigaie si topeste-l intr-o tigaie la foc mic. Apoi amesteca untul cu biscuitii pana cand observi ca biscuitii si untul s-au lipit bine – adica daca strangi in mana sa poti face o mingiuta mica. Daca folosesti robotul de bucatarie si la aceasta etapa atunci poti avea mai multa siguranta.
- Biscuitii si untul astfel amestecat trebuie apoi varsat si apasat foarte bine intr-o tava cu diametrul de 18 cm. Eu am folosit o tava careia i se pot scoate marginile usor. A mea arata cam ca cea din dreapta dar daca faceti mai multa compozitie o puteti folosi si pe cea din stanga:
Fireste daca nu ai asa ceva in casa poti folosi orice alta tava cu diametrul de 18 cm.
- Dupa ce baza de biscuiti e bine apasata in tava baga la frigider si lasa acolo pana scoti tava pentru a adauga crema.
- Intre timp topeste ciocolata in bain maire sau chair si in cuptorul cu microunde. Trebuie sa aiba timp sa se si raceasca pana faci restul cremei.
- Folosind un mixer de mana amesteca bine crema de branza cu zaharul brun intr-un recipient cu marginile inalte. Cand totul e amestecat si cu o compozitie cremoasa te poti opri. Pune amestecul deoparte.
- Intr-un alt recipient( un castron de plastic cu marginile inalte) bate bine crema lichida pana cand este tare si nu mai cade din recipient.
- Amesteca frisca cu ciocolata topita si racita si compozitia de pudra de cacao si apa. Ai foarte mare grija cu ciocolata. Trebuie sa fie recita pentru ca altfel iti va taia frisca. Amesteca totul incet si cu rabdare folosing o spatula de silicon daca ai.
- Toarna apoi putin cate putin compozitia de frisca peste compozitia de crema de branza si zahar amestecand la fel de usor pentru a nu se taia.
- Cand crema este omogena scoate tava tapetata de biscuiti din frigider si varsa crema peste ea. Intinde-o cat poti tu de uniform folosind aceeasi spatula. Eu niciodata nu reusesc sa o intind la fel.
- Baga apoi la congelator pentru o ora si frigider pentru inca jumatate de ora inainte de a manca. Crema are nevoie sa se aseze si sa se lipeasca de amestecul de biscuiti si unt.
- Prajitura se poate manca simplu cum iese sau poti adauga felii de capsuni taiate frumos ca in imaginea de mai sus. Daca iti place dulceata si nu esti la dieta atunci adauga o lingurita de dulceata de visine sau capsuni pe o felie de prajitura si vei fi in rai!
Sper sa iti placa si ca de obicei astept impresii si intrebari.

