Blog

Covrigi in coada

De cand sunt in tara aud mereu de la cei din jurul meu cat de greu le este sa traiasca in Romania si cum ca tara noastra nu mai are nici o sansa sa se schimbe in bine. Lumea vrea sa plece. Cei tineri dar si cei mai in varsta.

Nu spun ca nu este greu dar nici peste hotare nu este viata fara probleme.

Oriunde mergi este greu – in tara nu sunt multi bani, peste hotare esti departe de familie si prieteni adevarati.

Nu este raiul pe pamant nicaieri.

Fiecare tara are problemele ei.

Eu am stat departe de tara mea 7 ani.

Nu mi-a fost rau.

Dar nici nespus de bine.

Am suferit de dor de tara, de parinti, de sora si prieteni.

Am fost fericita totusi pentru ca eram alaturi de persoana iubita si de copii mei. Mi-am facut prieteni. Dar prietenii facuti la maturitate nu sunt ca cei facuti in adolescenta.

Educatia difera si felul in care privim viata.

Plus, ca strain si mai ales ca roman mereu vei fi privit cu un pic de indoiala.

Lumea se schimba peste tot dar deocamdata copii de 12 ani nu se duc la scoala cu cutite si pistoale in buzunar. Fetele nu raman insarcinate de la 12-13 ani si au copii cu diferiti barbati. Da asta este fata nevazuta a Angliei. Sunt foarte multi tineri care nu se gandesc sau aspira sa faca ceva in cariera. Faorte multi aspira sa faca copii si sa traiasca pe spatele statului.

In curand se va putea merge in Anglia si vei avea drept de lucru fara prea multe probleme. Dar chiar vrei sa traiesti fara familia in care te-ai nascut, chiar vrei sa traiesti fara prietenii de o viata? Chiar vrei sa iti cresti copii intr-o lume in care copii se impusca pe strada?  Da poate astea sunt cazuri extreme dar nu se poate decat sa fie din ce in ce mai rau.

Eu vreau ca fetele mele sa isi cunoasca bunicii si sa isi cunoasca originea. Eu vreau ca fetele mele sa creasca inconjurate de iubire. Nu vreau ca eu si sotul meu sa fim singurii care sa le putem arata iubire. Eu cred ca romanii inca sunt buni.

Din pacate in primii ani de viata ai fetei mele mai mari am petrecut mai mult timp alergand intre gradinita si serviciu decat cu ea. Nu vreau ca acelasi lucru sa se intample cu fetita cea mica. Vreau ca eu sa fiu cea care ii educa nu numai o educatoare de la gradinita.

Daca esti tanar si nu ai obligatii si copii  si vrei sa experimentezi si sa vizitezi tari straine atunci de indemn sa pleci. Du-te si viziteaza cat de multe tari poti. Du-te si munceste si distreaza-te in cat de multe tari poti. Numai asa vei stii si vei aprecia sau nu tara ta.

Acum nu stiu daca voi ramane pentru tot restul vietii in Romania. Nu am cum sa stiu. Dar voi incerca sa fiu optimista si prin atitudinea mea sa schimb si lumea din jurul meu.

Romania are nevoie de noi sa fim mai buni si mai optimisti.

Fi mai bun pentru tara ta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »