biscuiti cu stafide

March 8, 2014 by Otilia

Biscuiti cu stafide

biscuiti cu stafide

 

Biscuitii sunt apreciati si la mine acasa asa cum sunt apreciati in toate casele in care sunt copii. Imi amintesc biscuitii facuti de mama si bunica cand eram copil. Super buni dar luam atat de mult ca ma plictiseam pana se faceau. Si se folosea un fel de instrument pentru a face forma respectiva.

Cand m-am mutat in Anglia si am aflat de un alt mod de a face biscuiti mult mai distractiv am sarit ocaziei de a experimenta. Biscuiti simpli, cu ciocolata alba sau neagra , cu morcovi si cu stafide. Cel mai adesea totusi facem biscuiti cu stafide – preferatele fetelor mele. Imi plac si mie desi nu mananc mai mult de una – doua ca se aseaza pe colacei.

Ingrediente:

  • 85g de unt la temperatura camerei
  • 115g zahar brun fin (muscovado)
  • 1 ou batut
  • 115g faina alba 000
  • 60g fulgi de ovaz
  • 200g stafide

Preincalziti cuptorul la 180ºC.

Intr-un castron maricel amestecati untul si zaharul pana cand se formeaza o pasta pufoasa. Adauga oul putin cate putin si atunci cand oul este incorporat adauga si faina.

Faina trebuie cernuta pentru ca se amesteca mult mai usor si uniform.  Cand faina este incorporata adauga fulgii de ovaz si stafidele. Amestecati bine ca toate ingredientele sa fie incorporate uniform.

Cu mainile usor umede formam mici bilute cam de marimea unei nuci si le punem pe o tava pe care am pus in prealabil foaie de copt. Bagati tava ka cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand biscuitii s-au rumenit.

Lasati-i sa se raceasca in tava si apoi sunt gata de mancat! Ii puteti tine intr-un recipient ermetic 3-4 zile.

In casa la noi nu rezista asa de mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »