Blog

Impresii Webstock 2013

Si pana la urma cum a fost la Webstock?

Well…am avut emotii si mai mult sau mai putin am avut de ce.

Desi am cunoscut o alta blogarita ca si mine toti ceilati bloggeri pareau ori mult prea plini de ei ori prea speriati.

Ziua totusi a inceput bine. Am avut sansa sansa sa il ascult pe Cabral si pe Irina Margareta Nistor. A fost o bucurie. Parca pluteam si nu imi venea sa cred ca eu sunt acolo alaturi de acesti doi oameni deosebiti.

Pe parcursul zilei am cunoscut si alti oameni deosebiti cum ar fi Tudor Giurgiu si Serban Enache – Owner si Co-fondator Dreamstine.com. Ba chiar am stat de vorba pe viu cu Serban Enache care a fost foarte dragut. Eu nici macar nu stiam ca fondatorul Dreamstine este roman!

Sunt mandra ca oameni ca el au asemenea initiative.

O alta parte care mi-a placut super mult a fost ca am avut ocazia sa invat un pic despre PR si Comunicare. As vrea ca in viitor sa imi gasesc un job ca Social Media Advise sau ca Blogger Outreach Advisor.

Partea proasta a blogosferei romane si partea despre care Cabral a avertizat pe toata lumea la inceputul conferintei am vazut-o, auzit-o si simtit-o in partea a doua de sesiuni la Blogging & Social Media.

Desi pe de o parte s-au spus lucruri care ajutau si alti bloggeri s-au spus si lucruri care nu trebuia sa se spuna. Din pacate, etica unuia dintre bloggeri a lipsit…Ar fi trebuit sa stie acel blogger (si nu..nu o sa ii dau numele pentru ca sunt convinsa ca cei ce au luat parte la acea sesiune stiu) ca ETICA este importanta in relatiile de viata – online si offline. Nu este frumos sa aratam cu degetul sau sa spunem cat de rau au facut altii numai ca sa aratam ca noi suntem cei mai tari! Nu chiar nu se face asa…Sesunea mi-a lasat un gust amar…Din pacate asa cum in viata de zi de zi sunt oameni care vor sa para tari injosindu-i pe altii asa se intampla si online.

A mai fost cineva care m-a lasat cu un gust amar dupa acea sesiune…dar poate ca acea doamna s-a purtat in acel fel pentru ca eram un NIMENI in ochii ei? Si nu…nu a fost cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodata…”puteti lucra la negru”…

As fi vrut sa stau mai mult timp la Webstock dar din pacate sau fericire cum vrei sa o iei responsabilitatile materne mi-au cerut sa ma intorc acasa la fetele mele.

Ziua s-a terminat cu premiile Webstock si apoi Party la The Pub.

Ar fi fost probabil o oportunitate sa cunosc mai multa lume desi cred ca probabil ar fi fost greu considerand ca majoritatea grupuletelor erau deja formate…

Ce as recomanda organizatorilor? Sa acorde mai multa atentie incepatorilor…celor care nu cunosc pe nimeni inainte de a veni…si celor care vor sa invete mai mult cu sesiuni practice.

Ce imi ramane mie de facut este sa studiez in continuare blogosfera romaneasca si poate intr-un final voi incerca sa schimb ceva asa cum pot eu.

Chiar nu as vrea ca la anul Cabral sa ne spuna din nou:

“Blogosfera s-a basit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »