Blog,  Medgidia

Un oras mai frumos

Orasul meu Medgidia. Imi aduc aminte ca atunci cand eram copil eram mandra de orasul in care locuiam. Era frumos. Un oras curat chiar. Acum…nu mai pot spune asta.

Desi poate dei care se ocupa de curatenia fac tot ce pot sa tina orasul curat e in zadar. Sunt prea multi oameni care isi lasa mizeria acolo nu ar trebui.

Sa zicem ca stau pe o banca si beau o cafea si fumez o tigara…Comportamentul normal ar fi ca dupa ce ti-ai fumat tigara sa ti-o stingi frumos si sa o arunc in cosul de gunoi(doar de acum avem unele special facute pentru asa ceva). Ti-ai baut cafeaua…o iei frumusel si o puo in gunoi. Asa ar trebui. Dar nu se intampla. Majoritatea celor ce stau pe banci si isi beau cafeaua…le si lasa acolo…si tagara/tigarile…le calca sub picior…si…le lasa acolo…pe jos…daca se mai sparg si ceva seminte si cojile tot pe jos…nu? Culmea este ca unii/unele daca vad ca nu se uita nimeni…isi arunca pur si simplu paharul de cafea dupa boscheti…da…

Ce mi se pare si mai rau este atunci cand parintii insotiti de copii sunt nepasatori. Stau cu copilasii…beau un suc, mananca o punga doua de pufuleti….mama ia un servetel umed sa se stearga pe maini si pe ea si pe copil…il pune frumos in punga goala de pufuleti….se ridica…si ce crezi? Le lasa pe toate pe banca….frumos nu? Ce model mai sunteti pentru copilul dumneavoastra daca procedati asa?

Eu credo ca daca toti am fi mai respectuosi si ne-am arunca gunoiul acolo unde trebuie orasul ar fi mai frumos si bineinteles mult mai curat!

gunoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »