Top 5 uleiuri esentiale pentru familia mea
Retete

Top 5 Uleiuri Esentiale Pentru Familia Ta

Luna asta s-au făcut 6 luni de când am cumpărat Kitul Home Essensials de la Doterra si 2 luni de când am devenit DoTerra Wellness Advocate.

Acestea au si devenit din primul moment si cele mai utilizate pentru sănătatea familiei noastre. Am spus adio Nurofenului treptat iar de antibiotice nu a mai fost nevoie pur si simplu.

La primul semn de răceala, tuse sau nas care curge am recurs la uleiurile DoTerra.

La fel s-a întâmplat si atunci când am avut nevoie de remediu pentru o durere de spate sau de cap sau cand ca alinare dupa o căzătura.

Dar mai multe despre asta mai jos.

Peppermint – mentă

A fost primul ulei mirosit si incercat. Din cauza tiroidei am dureri de cap destul de frecvente asa că atunci când l-am primit a fost primul ulei pe care l-am amestecat cu ulei de cocos pentru a face un amestec perfect pentru durerea de cap care mă sâcâia.

Însă nu a fost singura întrebuintare. Curând mi-am dat seama ca acest ulei esteunul dintre uleiuruile pe care le voi folosi cel mai des.

Uleiul de mentă are capacitatea de a îmbunătăti circulatia si relaxează muschii tensionati asa că atunci când am o zi grea îl amestec uneori cu ulei fractionat si îmi dau pe venele varicoase de pe picioare. Îmi asa o senzatie de usurare…

Dar uleiul de mentă are nenumărate întrebuințări:

Frankincense – tămâie

Frankincense este adesea numit “Regele Tuturor Uleiurilor” sau “”Aurul Lichid” pentru ca a fost atât de apreciat de-a lungul a mii de ani.

Mie mi-a post un pic mai greu sa îi înteleg proprietătile deosebite. Nu stiu dacă a fost asa din cauza faptului că asociez tamâia cu biserica mai degrabă decât cu sănătatea.

Dar apoi a început să citesc despre acest ulei minunat si apoi să îl adaug pentru diferite afectiuni.

Este cunoscut faptul ca uleiul de tămâie promovează sănătatea celulară si imunitatea si poate fi consumată zilnic pentru aceste beneficii interne.

Uleiul de tămâie transmite mesaje către sistemul limbic al creierului, despre care se ştie că influenţează sistemul nervos. O cantitate mică de ulei are efecte minunate; nu ar trebui să fie ingerat în cantităţi mari, deoarece atunci poate fi toxic.

Frankincense este uleiul bun la toate, care se foloseste chiar si preventiv. Este o vorba printre utilizatorii de uleiuri DoTerra – “Atunci când aveti îndoieli, folositi Frankincense.”

Este nemaipomenit pentru desfundarea nasului si sinusurilor. Pur si simplu luati de pe capac si masati pe nas.

Este unul dintre uleiurile care poate fi folosit direct pe piele fără a fi diluat.

Pentru vânătaia de pe picior pe care o am de la căzătura care mi-a si dat o entorsă de toate zilele insa am folosit tămâia diluata si am masat usor – mai mult am întins de câte ori mi-am adus aminte. M-a ajutat foarte mult si sângele s-a dispersat chiar repede – nu a mai fost nevoie sa iau anticoagulante.

Treatment antiacneic

• 8ml de ulei de cocos fracționat doTerra sau Caprilis

• 3-4 picaturi de ulei Frankincense doTerra

• 2-3 picaturi de ulei esential de lavandă doTerra

• 1-2 picaturi de ulei esential de melaleuca doTerra

Amestecati bine si pastrati la rece intr-un loc intunecos, preferabil intr-o sticla roll on de tip amber, colarata maro. Aplicati pe un ten curat in fiecare seară pe întreaga fată înainte de culcare.

Lavender

Cel mai iubit ulei de la noi din casă. Atât eu cât si fetele mele îl iubesc nespus.

Lavanda este un ulei calmant și relaxant și este unul dintre uleiurile care pot fi difuzate pentru un somn mai liniștit.

Ne place sa îl difuzăm seara pentru a dormi linistite in special dar îl folosim si ca parfum atunci când ne dăm cu varianta touch.

De asemenea, este minunat pentru liniștirea oricărui fel de iritatii a pielii. Folosim lavanda pe tăieturi și zgârieturi și chiar pe mușcături de insecte! Presupun că la venirea verii ne va ajuta foarte mult cu muscaturile de tântari!

Melaleuca – Arborele de ceai

Putina lume nu a auzit de acest ulei. Majoritatea îl cunosc sub numele de “arbore de ceai”.

L-am folosit cu succes pentru prevenirea păduchilor – în fiecare dimineată le dau la fete după ureche preventiv iar atunci când au fost cazuri in scoală am aăugat câteva picături la sampon si am făcut un amestec cu apa distilata pe care l-am sprayat pe părul fetelor.

Iar atunci când am răcit atât eu cât si fetele l-am folosit pentru a ne scădea febra. Da…exact…si nu a mai fost nevoie să folosim medicamente alopate pentru asta.

Oricum nu sunt de acord cu folosirea lor in exces asa cum se practică la noi în România asa că melaleuca a fost binevenită în casa noastră.

Lămâie

Lămâia este mâncată la noi in casă pur si simplu – felie cu felie atât de cele mici cât si de cei adulti.

Nu exista băutură la care să nu adăugăm si câte o felie de lămâie asa că ne-a fost super usor să începem să folosim acest ulei.

Îmi place foarte mult sa îl difuzez dimineata pentru că ne energizează si ne face să ne pregătim mai repede pentru scoală dar si atunci când simt ca aerul in casă are nevoie de o reîmprospătare.

De asemenea, pun câte o picătura – două in apa pe care le-o dau fetelor la scoală desi sticla are 500 ml. Stiu că recomandat este să se puna 1 picătură la 125 de ml dar pentru cea mica o picătură este suficient iar cea mare vrea două.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »