Blogging

Suntem la fel…

Totul este exact la fel. Poti avea 5, 15, 35 sau chiar si 65 de ani sentimentele sunt si vor fi mereu aceleasi. O bucurie va fi la fel de frumoasa la orice varsta la fel cum o dezamagire te va face sa suferi la fel de mult la orice varsta.

Singura diferenta intre värste este ca cu timpul uitam sa visam si sa speram ca ceva mai bun se va intampla. Putini sunt cei care la maturitate privesc si traiesc viata cu aceeasi pofta ca la 5 ani cand toate visele si dorintele sunt atat de realizabile. Din pacate viata uneori ne ofera mai multe motive de suparare si dezamagire decat motive de bucurie…iar pana la sfarsitul vietii momentele de dezamagire cu siguranta castiga. Da stiu…e trist dar cred ca asta este motivul pentru care oamenii devin mai suparati, mari duri si mai fara speranta…

Dar cum ar fi daca am privi dezamagirile ca o etapa? Ca o lectie a vietii care pur si simplu ne intareste? Da stiu este greu…dar stii cum ii spui copilului tau atunci cand este suparat din cauza unui prieten de joaca sau din cauza unei note? Eu le spun mereu fetitelor mele…”Stiu ca suferi acum si te doare dar iti promit ca va trece. Curand iti vei da seama ca pur si simplu trebuie…”  sa respectam si dorintele celuilalt, ca relatia pe care o aveai cu X nu iti era benefica sau ca trebuie sa muncesti mai mult daca vrei sa primesti calificative mai bune. Incerc sa le invat mereu sa ia partea buna a unei dezamagiri dar de cele mai multe ori eu insami nu imi ascult sfatul…Si cred ca si multi dintre voi faceti acelasi lucru.

Mi-am facat o promisiune insa. In fiecare zi voi incerca sa privesc viata invers de cum o priveam pana acum. Voi incirca sa fui mai relaxata si mai increzatoare in lectiile pe care ni le ofera viata. O dezamagire va ramane mereu o dezamagire daca o vei privi numai ca pe ceva negativ.

De azi voi incerca sa tin un jurnal cu lucrurile bune care mi se intampla in fiecare zi si poate asa voi deveni mai curajoasa si imi voi pune in aplicare visele si dorintele.

Va pup si va urez numai de bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »