ciocolata de casa
Ciocolata

Inimioare de ciocolata

 Valentine’s Day este in mai putin de doua saptamani iar eu si fetele mele ne pregatim!  Facem tot felul de creatii in bucatarie.

Asa m-am hotarat sa folosesc in sfarsit forma mea de silicon pe care am cumparat-o acum mai bine de jumatate de an. Ciocolatele in forma de inimioara au avut un succes nebun si cu fetele si cu parintii mei!

ciocolata de casa

 

Ingrediente:

200 grame ciocolata de menaj ( cu cel putin 52% cacao) – mai greu de gasit dar puteti lua de la Lidl

50 grame de pudra de cacao neindulcita pentru decorat

50 grame de lapte praf(optional)

5o grame de unt

Preparare:

Topiti ciocolata de menaj folosind sistemul bain-marie. Adaugati si untul pentru ca ciocolata sa devina mai moale – sa curga din lingura.

Dupa ce ciocolata s-a topit luati dupa foc si amestecati si laptele praf daca va place ciocolata cu lapte. Eu am facut cam jumate – jumate pentru ca fetelor le place cu lapte dar mie imi place ciocolata neagra.

Turnati ciocolata in formele de inimioara si bagati la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pentru a decora ciocolatele cu pudra – puneti cacao intr-un castronel mic si scoateti inimioarele de ciocolata direct in castronel. Pudrati pe toata suprafata si puneti-le intr-un recipient separat.

Eu am ales sa le tin in frigider pentru ca la mine in casa se face chiar foarte cald si se pot topi. Plus ca daca nu sunt la vedere nu se mananca asa de repede.

Aceste inimioare sunt ideale pentru un mic cadouas persoanei iubite. Daca aveti si o cutiuta frumoasa atunci si mai bine.

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »