Blogging

Dupa Webstock 2014

Si dupa cum va spuneam in postul de dinainte de eveniment am plecat super dimineata. Am avut norocul sa am parteneri de drum de treaba cu care am schimbat experiente pana la Bucuresti. Am uitat un pic de emotii ca sa zic asa.

In Bucuresti, dupa ce am dat peste un taxmetrist nepoliticos am ajuns in final la Marriott unde de cum am ajuns m-a izbit o mare de lume. Dupa cum va imaginati a fost greu…Primul lucru pe care l-am facut dupa ce m-am inscris a fost sa dau fuga la baie unde mi-am dat seama cat de ingrozita aratam.

Apoi incet incet dupa o cafea super tare mi-am facut curaj sa imi anunt prietenii bloggeri cu care chatuisem numai online ca am ajuns si eu. Ce sa va spun a fost super ca pana la urma sa ii cunosc pe toti – nu foarte multi dar speciali – Alexandra – Corcodus.ro impreuna cu sotul ei, Daria Mircea – Exhibitd, Laura Doarna – ABC-ul Markentigului Online si Aniela Deby – care sper ca a ajuns acasa ok ca stiu ca avea un tren foarte devreme.

Ziua a decurs superb desi atata lume si atata informatie mi-a provocat o durere de cap imensa care nu s-a dus decat atunci cand am reusit si eu sa mananc pe la 10 seara 🙂  Pe calea asta vreau sa imi cer scuze ca am fugit de la premiera fata de Daria si Laura. Simteam ca nu mai pot efectiv si vroiam sa ma odihnesc inainte de petrecere unde pana la urma am ajuns dar nu an=m reusit sa si stau – mi-am uita badge-ul la gazda asa ca nu am fost suficient de tupeista sa incerc  sa vorbesc cu cei prezenti. Pareau ca au fun totusi.

Dar…cu ce am ramas dupa Webstock?

A fost mai mult sau mai putin la fel ca anul trecut.

Multa lume care vrea sa invete, multi invitati – unii nemaipomeniti alti la fel i……. ca si anul trecut. Ce sa zic…per total a fost interesant si frumos sa vad cat de dezvoltata este si blogosfera romaneasca.

Ce nu am inteles…de ce oamenii spun…”e nu…este prea greu” , “pai suntem in Romania aici totul dureaza mai mult” , inca nu am ajuns la performata…X Y Z”, de ce nu stim sa ascultam o parere fara sa radem in nas si sa luam pe altul mai tanar la misto nu pentru ca nu face treaba super si pentru ca e mai tanar, de ce acceasi intrebare se pune mereu “pai si cum faci bani si cat iti iese” in loc sa se intrebe “cum ti-ai descoperit pasiunea” etc. etc. etc.

Au fost si oameni de la care chiar am avut multe de invatat…Si aici ma refer de la prezenta pana la atitudine si ceea ce au realizat pe plan profesional. Din pacate eu ‘is prea batrana ca sa reusesc ca ei dar poate voi reusi sa imi isnpir fetele mele pentru viitor cu o atitudine pozitiva.

De cine am fost super impresionata:

STEVEN VAN GRONINGEN – cel mai tare SEO din Romania – el scrie chiar si un blog si in ciuda faptului ca nu este roman vorbeste chiar bine. Cu siguranta voi incerca sa il urmaresc in continuare – http://stevenvangroningen.eu

CATALIN NASTASOIU – fondatorul RONATIV – el creaza folosindu-se de forma geografica a Romaniei – vedeti un exemplu mai jos:

Ronativ Cata;in Nastasoiu

 

El a spus doua lucruri care imi vor ramane mereu in minte: “Brandul de tara este ceea ce lasam copiilor nostri.”  si “Daca multiplicam defectul se creaza un efect” – Ce zici? Te inspira?

RAZVAN EXARHU – Haios om! El ne-a pus despre noua aplicatie Taste of Romania o aplicatie ce ar trebui sa fie disponibila deja atat pentru utilizatorii Android cat si pentru cei de IOS.  Razvan impreuna cu Adi Hadean calatoresc in jurul Romaniei in cautarea retetelor autentic romanesti. Uite aici un video super haios ce va arata the making of Taste of Romania in colaborare cu Vodafone Romania:

Ma bucur ca exista asa un proiect si sper ca si prin acest proiect romanii isi vor da seama ca tot mancarea gatita acasa este cea mai bune.

Si ca tot vorbim de Vodafone, as vrea sa va soun un pic si despre ANDREA ROSSINI , Chief Commercial Officer Consumer at Vodafone Romania. Mi-a placut cum a vorbit despre Romania si chiar si in engleza. Italienii nu prea stapanesc engleza atat de bine dar el este diferit. Chestii pe care le-a spus si care mi-au dat de gandit au fost:

“Smartphone – the intelligent technology of the future – even more than computers”

“Our entire life kept in the smartphone = the most personal object we own”.

Sunt client vodafone de cand ma stiu – de pe vremea Connex 🙂 am schimbat locul de viata dar toy Vodafone am utilizat. E cool si de-abia astept sa vad cum o sa fie dupa 2020 cand vom avea 5G.

Un alt tip care m-a impresionat este SERGIU BIRIS – super haios dar foarte clar in ceea ce vroia sa transmite. De la el am retinut cele “7 lectii de antrepenoriat online” care cred eu se poat aplica atat bloggerilor cat si celor care vor sa porneasca un business online:

  1. Incepe cand esti tanar – Vei trece mai usor peste esecuri.
  2. Fa totul cu pasiune. Nu vei simti ca lucrezi cu adevarat.
  3. Nu te lassa descurajat. Intotdeauna exista cineva care sa spuna ca nu esti bun.
  4. Echipa valoreaza mai mult decat banii intr-un start up.
  5. Ai incredere in tine. Lucrurile se vor lega la un moment dat.
  6. Orice problema e de fapt o oportunitate ascunsa.
  7. Ai rabdare – Overnight success usually takes 15 years.

It certainly makes me think of things in a different way.

Din pacate sesiunile de dupa amiaza nu au fost atat de impresionante dar sa speram ca la anul vor veni alti bloggeri de la care sa avem ceva de invatat.

Multumesc Manafu si Evensys pentru ca mi-ati oferit onoarea de a participa inca o data la Webstock!

Si pentru ca am fost destul de viteaza sa imi fac o poza uite si poza:

Imagine:  Tshirt Factory

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »