Blog,  Retete

Dieta Rina 90

Am inceput sa tin dieta Rina 90 acum 44 de zile. In tot acest timp am pierdut aproape 8 kg. Speram sa fie mai usor si sa pierd mai mult dar pana la urma sunt kilograme pierdute nu “castigate” ca sa zic asa.

Astazi vroiam sa va arat cam ce mananc eu de cand am inceput sa tin aceasta dieta. In principiu se alterneaza intre zile de proteine, amidon, carbohidrati si vitamine.

E un pic mai complicat de atat totusi.

De exemplu, in ziua de proteine aveti voie sa mancati un singur tip de proteina pentru a face dieta sa functioneze cum trebuie.

Cam ce as manca eu intr-o zi de proteine:

– mic dejun – 2 mere

– pranz – gratar de peipt de pui cu multa salata verde

– seara – o pulpita de piept de pui cu sfecla rosie (coapta si apoi marinata cu un pic de sare si otet)

Poti totusi sa alegi sa mananci branzica in loc de carne sau chiar oua. Imi place mult salata cu oua fierte:

egg salad

In ziua de carbohidrati aleg mai mereu sa mananc paste integrale cu sos de rosii sau cu broccoli ca mai jos:

broccoli pasta broccoli pasta1

 

La amidon, pentru ca iubesc super mult cartofii imi vine foarte greu sa mananc altceva dar incerc sa ii gatesc cat se poate de sanatos. Cel maimult imi plac un pic fierti si apoi la cuptor – gen “roast potatoes”.

Cea mai relaxata zi este cea de vitamine pentru ca nu trebuie sa ma gandesc prea mult la ce trebuie sa mananc. Asta pentru ca nu avem voie sare si ulei deci mai mereu mananc fructe cat mai crude dar am incercat sa imi fac si o supita vegetariana thai:

supa thai

 

Cum cred ca v-ati cam dat seama ce pun in primele doua retete o sa scriu doar reteta pentru supa.

Supa vegetariana thai
Recipe type: Main
Cuisine: vegetarian
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Supa vegetariana thai
Ingredients
  • 1 litru de apa
  • 2 dovlecei curatati si taiati lung
  • 1 ardei rosu
  • 2-3 bucati tulpina de telina la fel taiate pe lung
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 morcov curatat de taiat in felii subtiri cu cutitul de taiat cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cm de ghimbir
  • 1 lingura de sos de soia
Instructions
  1. Pune apa la fiert intr-o oala suficient de incapatoare. Cand apa incepe sa fiarba adauga usturoiul si ghimbirul dat prin razatoarea mica. Adauga si capatul alb al cepei taiat marunt.
  2. Lasa sa fiarba doua minute si apoi adauga morcovul, dovlecelul si telina. Cand acestea se fierb aldente adauga si ardeiul rosu. Pe acesta imi place sa il fierb doar un piculet.
  3. Cand crezi ca legumele sunt pe gustul tau opreste focul. Acum este timpul sa adaugati lingura de soia si restul cepei (partea verde taiata marunt).
  4. Imi place la nebunie sa tin un pic din ceapa verde sa o adaug inainte de o manca. Ii da supei asa un "feeling" de fresh.

Cam atat pentru azi dar te invit sa urmaresti acest blog pentru a afla mai multe despre aceasta dieta , sa afli ce mananc pentru a slabi. Si sper ca inr-un final sa ajung si acolo unde imi doresc si sa slabesc cat mai multe kilograme.

 

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

Translate »