Blog

De ce are nevoie copilul tau de rutina?

De cand am venit in tara ma tot confrunt cu intrebarea:  “Vrei sa spui ca iti culci copii de la 7 seara? Asa devreme?”

Da. Asa este.

Anastasia merge la somn chiar si mai devreme cateodata.  Daca nu doarme bine la pranz sau daca noapte de dinainite a fost mai agitata – dintisori noi sau vreo raceala – atunci cu siguranta va vrea sa doarma mai devreme.

Kara nu mai merge asa de devreme la somn pentru ca deja are 4 ani si jumatate si inca doarme la pranz la gradinita asa ca merge la 9 maxim. Mai avem scapari dar asta numai cand vine si tati pe acasa.

De cand sunt acasa aud ca multe mamici isi culca copiii la aceeasi ora la care se culca si ei. Nu cred ca este normal ca un copil sa isi inceapa somnul de noapte la 11-12 pm iar apoi sa se trezeasca dimineata la 7 sa mearga la gradinita sau la scoala. Copilul are nevoie de odihna pentru a face fata zilei ce urmeaza. Copilul este ca un burete care absoarbe informatie dar sa nu va mire daca informatia il oboseste.

Poate veti spune ca va este greu sa culcati copilul pentru ca nu vrea sau pentru ca plange. Daca un copil nu doarme de 4 ani nu doarme 10-12 ore pe zi atunci devine agitat si OVERtired – foarte obosit. Stiu cum este atunci cand tu ca adult esti obosit atat de tare incat nu poti sa dormi? Imagineaza-ti cum se simte un copil.

Asa ca daca copilul tau are ochii obositi, cearcane sau ochisori rosii incearca si fa-i o rutina.

Nu va merge din prima zi, a doua, a treia…dar va merge in timp iti garantez. Si atunci cand se va intampla clipele petrecute cu copilul tau vor fi mult mai minunate iar el/ea nu va mai plange din orice iar tu vei avea timp si pentru tine.

Un copil odihnit este un copil fericit.

bebe somn

O rutina de somn trebuie sa aiba mai multi pasi. Mai intai trebuie sa il invet pe copilul tau sa se linisteasca inainte de somn – masa de seara, baita,o poveste ,lapte si apoi somn pare sa fie rutina perfecta pentru fetele mele. Copilul tau va invata sa stie ce sa astepte dupa ce ii faci baita si se va pregati mintal de somn.

A pune un copil la somn fara pregatire direct de la joaca nu este o alternativa buna. Copilului ii va lua foarte mult timp sa se linisteasca si bineintales ca va lua mult timp sa il faceti sa adoarma.

Este adevarat ca fiecare parinte are grija de copilul lui exact asa cum isi doreste asa ca ce am scris eu aici este ce am invatat eu cu timpul. Rutina merge pentru noi. Pentru familia ta ce merge?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »