Blog,  Parenting

Ce s-a schimbat de cand am devenit mamica….

Am devenit mamica acum 5 ani si 6 luni dar am simtit cum viata mea se va schimba pentru totdeauna intr-o zi de iunie a anului 2008. O serie de emotii au trecut prin inima mea in acel moment, toate de o data si cu putere – emotie, incertitudine,fericire si extaz.

In acea clipa am stiut ca viata mea se va schimba dar niciodata nu mi-am imaginat ca atat de mult, Dar ce am invatat mai bine spus de cand am devenit parinte?

  • Am invatat ca iubirea de copil este mai presus de tot ce exista pe aceasta lume. Da ne iubim parintii, surorile si fratii dar nimic nu se compara cu dragostea pe care o purtam pentru copii nostri. Am avut doua sarcini suficient de usoare si doua nasteri destul de grele dar acestea nu m-au facut decat sa imi iubesc si pretuiesc si mai mult fetele. Nimic si nimeni nu ma va face sa incetez sa imi iubesc fetele mele dragi! Niciodata!
  • In momentul in care ai copii sacrificiul nu conteaza – de la faptul ca ne-am petrecut serile in fata televizorului in loc sa mergem la cine stie show sau in pub pentru ca fetele noastre sa doarma linistite in patutul lor, de la a renunta a imi cumpara o pereche de pantofi pentru ca fetita cea mare a vazut o papusica si pana la decizie de a lua o pauza de UK si a ma muta in orasul meu natal cu fetele pentru a le oferi o copilarie mai dulce – nimic nu este greu atata timp cat fetele noastre sunt fericite.
  • Ca este de ajuns sa imi vad si sa imi aud fetele zambind si razand sa ma simt complet fericita. Repet – atunci cand ele sunt fericite nimic nu mai conteaza.
  • Ca viata este mult mai grea decat atunci cand nu ai copii – relatia cu partenerul devine mai dificila, relatia cu familia si cu prietenii. Vezi tu prioritatile se schimba iar unii inteleg dar altii nu. Sunt norocoasa ca si sotul meu gandeste la fel ca si mine si nu am avut certuri din cauza faptului ca s-au schimbat prioritatile. Stiu ca sunt multe cupluri care au probleme.
  • Ca vei primi mereu sfaturi si critici de la dei din jur – ca vrei sa ca nu vrei toate ti se dau gratuit. Imi este inca greu sa accept anumite povate si sa ma fac ca nu aud si sa nu pun la suflet. Eu si sotul meu am ales calea rutinei pentru fetele noastre si am vrut ca fetele sa stie la ce sa se astepte de la ora la ora. Desi e diferenta de varsta maricica amandoua dorm la pranz si sunt in pat inainte de ora 9 seara. Multi sunt cei care au spus – dar de ce? nu e mai bine sa lasi copii sa zburde cat mai mult seara?
  • Ca orice s-ar intampla nu pot fi un parinte perfect! Nu exista parinte perfect! In viata oricaruia dintre noi vor exista momente de neperfectiune – cand vei tipa si plange pentru ca pur si simplu nu mai poti, vei cere copiilor tai sa faca ceva absurd doar pentru ca vrei sa te asculte sau le vei face toate mofturile fara limita pentru ca pur si simplu ii iubesti de nu mai poti.
  • Am invatat ca daca nu ai grija te poti pierde ca femeie. Da mi s-a intamplat. Niciodata nu am fost genul de femeie care s-a ingrijit exagerat sau care a purtat mereu machiaj dar de cand am devenit mama lucrurile sau schimbat in mai rau. Pe ultimul loc este grija de mine si incerc din rasouteri sa imi revin. Este greu sa vrei sa fi prioritara can in inima ta copii sunt prioritari.
  • Ca am mai multe calitati decat am crezut vreodata , sunt mai rabdatoare decat credeam, nu imi pasa ca pentru am calma copilul trebuie sa cant o rima pentru copii in transportul in comun sau la piata, ca sunt mai puternica decat credeam si ca pot rezista si cu un minim de somn de numai 3 ore pe noapte, ca sunt mai darnica si mai ingaduitoare decat credeam vreodata – prefer sa mor de foame sau de sete decat sa iau de la gurita fetelor mele.
  • Ca voi incerca mereu sa fiu mai buna in tot ceea ce fac pentru ele si pentru viata noastra.

 

Sunt multe…multe lucruri care s-au schimbat si multe alte lucruri pe care le-am invatat de cand sunt parinte dar atat am avut timp sa scriu acum. Toddlerul de 20 de luni tocmai s-a trezit din somnul de dupa amiaza asa ca scriu aceste ultime randuri cu manutele ei stranse in jurul gatului meu. Oh ce fericire!

Va pup si vreau sa aud de la voi…cum v-a schimbat pe voi faptul ca ati devenit parinti!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »