Parenting

6 Sfaturi pentru cresterea unui copil bun si iubitor

6 Sfaturi pentru cresterea unui copil bun si iubitor

 

Nu stiu daca am mai spus dar unul dintre telurile mele ca si mamica este sa ma asigur ca fetele mele vor creste sa fie bune si iubitoare. Imi doresc ca ele sa fie KIND cum se spune in engleza.

Si ca acest lucru sa se intample fac tot ce imi sta in putinta de la a ma documenta si a citi despre ce atitudine ar trebui sa am pana la exercitii de controlare a nervilor pe care let’s face it toti ii avem dintr-un motiv sau altul.

Asa ca m-am decis sa va spun si voua ce am invatat.

  • Toti ca parinti impunem una sau mai multe reguli in casa. Prima regula ar trebui sa fie SA FIM BUNI mai ales daca aveti mai mult de un copil. Toate celelalte reguli cad sub incidenta acestei reguli.
  • Fi un MODEL de BUNATATE pentru copilul tau. Noi ca parinti trebuie sa le demonstram bunatatea si ce inseamna sa fim buni copiilor nostri. In situatii dificile trebuie sa le demonstram copiilor cum sa fim buni. Asa ca ai grija ce spui cand conduci si esti nervos, cand el copilul a desenat pe pereti cu pixul sau chiar cand ti-a aruncat telefonul in WC. Da mie chiar mi s-a intamplat can fetita mea cea mare avea 1 an si jumatate.
  • Discuta BUNATATEA – Una dintre conversatiile mele preferate cu fetita mea cea mare(pentru ca cea mica e inca prea mica sa inteleaga) este discutam despre faptele bune facute de alti copii sau adulti pe care ea le-a observat ea la locul de joaca sau la scoala. Atunci cand copiulul tau va recunoaste alti copii facand fapte bune atunci si lui ii va fi mai usor sa diferentieze binele de rau. Stii atunci cand vine copilul iti spune ca cineva l-a tras de par, muscat sau i-a smuls o jucarie din mana imbratiseaza-l si intreaba-l daca cine s-a purtat frumos sau l-a bucurat in acea zi.
  • Sarbatoriti FAPTELE BUNE – Puteti paria ca atunci cand una dintre fiicele mele face ceva bun ca spre exemplu fata de sora ei eu sunt prima persoana care le va indica ca ceea ce face este o fapta buna. Copii trebuie sa stie ce inseamna bunatatea. Nu este suficient sale spui sa se poarte frumos trebuie sa le subliniezi momentele de bunatate.
  • inimaVorbeste despre cat de diferiti sunt oamenii intre ei. Spune-le despre ce face un om cu adevarat frumos si unic indiferent de cine sunt
  • em. Explicati-le ca chiar daca nu ne place de cineva tot trebuie sa respecteam persoana si sa fim buni.
  • Fii dragastoasa ca mama si spune-le mereu copiilor cat de mult ii iubesti. Asa si lor le va fi usor sa vorbeasca despre sentimentele lor. Invata-i cat de bine se simt atunci cand fac o fapta buna si cat de rau se simt atunci cand cineva se poarta urat cu ei.

 

 

Bineinteles trebuie sa aveti grija si sa va invatati copii sa nici nu fie calcati in picioare de altii. Asa ca spuneti-le ca este ok ca atunci cand nu se simt bine in prezenta cuiva este mai bine sa ii excluda din viata lor.

Tu cum iti inveti copii sa fie buni? Ce faci pentru a te asigura ca alti copii nu striga dupa el/ea RAUTACIOSUL/RAUTACIOASA?

BUN

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »