September 11, 2012 by Otilia

Supa de usturoi – A la Nigella

Aceasta supa este buna de mâncat atunci când ești racit( in tradiție românească ți se spune sa mananci usturoi sa te protejezi,nu) sau asa cum este recomandata de Nigella după o noapte de baute. Când am fost racita săptămâna trecută aceasta supa a fost extraordinara!

Prepararea acestei supa este foarte simpla si nu vei mirosi a usturoi după.
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 bulb de usturoi
O ceapa tăiate marunt sau 2/3 cepe verzi
3 linguri de ulei de masline
1lingura plină de cimbru to at proaspăt
2 cartofi mari taiati in bucatele mici aproximativ 400 grame(lăsați coaja dar spalati bine)
1.5 de apa fierbinte in care ati dizolvat un cub de Knorr vegetal sau de pui
Sare si piper după gust
Patrunjel proaspăt tăiat marunt pt ornare

Curatati fiecare catel de usturoi si pisati sau taiati foarte bine.Cu ceapa urmati același tratament-taiati marunt.
Prajiti ceapa in uleiul încins intr-o cratita potrivită unde veți gati supa in jur de 5 minute pana se inmoaie. Adaugati cimbrul si usturoiul si prajiti pentru încă 5 minute ca mai sus. Adaugati cartofii taiati in bucatele mici in festival si prajiti amestecand foarte bine cu o lingura de lemn.
Adaugati apa cu cubul Knorr in cratita peste ingredientele prajite mai sus si aduceti totul la fierbere. Acoperiti cratita parțial, dați focul încet si lăsați sa fiarba încă 20 de minute. Adaugati sare si piper după gust si lăsați supa sa stea acoperită pentru câteva minute înainte de a servi.
Ornati cu patrunjel proaspăt si serviti.
Aceasta supa este foarte buna pentru raceala si o puteți servi si cu pâine calda.

Pofta buna!

#bucatarie#Nigella#supa de usturoi

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »