July 24, 2013 by Otilia

Salata de couscous

Salata de couscous

Este vara si desi nu este atat de cald ca in alti ani tot nu simt nevoia sa pregatesc pentru mine si fete mancare calda. Desi Karei nu ii place foarte mult couscous-ul acum o saptamana am pregatit aceasta salata de couscous. Pana si parintii mei au fost impresionati. Kara nu a mancat dar fetitei mele de 8 luni i-a placut enorm. Bineinteles ca pentru ea am tinut deoparte fara condimente.

Ingrediente:

  • un pachet de couscous romanesc – eu am luat de la Kaufland si arata cam ca niste paste micute spre deseobire de cel cumparat din Anglia;
  • castravete curatat de seminte si taiat in felii foarte subtiri;
  • rosii – curate de samburi si de tot ce este apos , taiate in doua si apoi feliute julien;
  • marar prospat tocat foarte mic(daca nu aveti prospat se poate folosi si cel pe care il puneti la sare sau in congelator);
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 2 – 3 linguri otet balsamic;
  • sare si piper;

Se pregateste couscous-ul asa cum scrie pe punga sau cutia in care l-ati cumparat. Cel cumparat de mine din Kaufland a trebuit prajit un pic in ulei si apoi fiert vreo 7-8 minute. Cat timp se face couscous-ul puteti pregati rosiile si castravetii. Lasati couscous-ul sa se raceasca si apoi adaugati rosiile, castravetii,mararul(pe care daca nu il aveti il puteti inlocui si cu marar), uleiul de masline si otetul balsamic si sare si piper dupa gust.

Bineinteles puteti adauga mai multe sau mai putine rosii si castraveti dupa cum va place.

Noi am servit couscous-ul cu friptura la gratar dar acesta poate fi servit si ca atare.

Salata de couscous cu friptura de porc

Pofta buna!

#salata.salata de couscous

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »