October 7, 2014 by Otilia

Mic dejun sanatos: Terci de ovaz cu fructe

terci

 

 

Poate ca terci nu suna asa de bine dar va spub cu siguranta ca este un mic dejun nemaipomenit de gustos! Mult mai bun pentru noi si copii nostri decat paine cu un si cu salam sau gem 🙂

Am descoperit acest mic dejun pe vremea cand locuiam in Anglia. Era micul dejun al tuturor si a devenit si al meu .

Ingrediente(pt 2 portii):

100 gr de fulgi de ovaz

700 ml lapte sau apa (eu am folosit jumatate lapte jumatate apa)

un varf de cutit de sare

1 banana

100 gr fructe de padure congelate

o lingura de unt

mire (cat va place)

Nu exista o preparare mai simpla si de aceea nu ar trebui sa ai probleme. Spun eu cea care a ars destule – 🙂

Oricum prepararea e urmatoarea:

Pune fulgii de ovaz intr- cratita sufient de mare. Adauga laptele sau/si apa peste ovaz urmat de un varf de cutit de sare. Se aduce la fierbere si se firebe 4-5 minute. Ai groja sa amesteci din cand in cand ca se nu se lipeasca terciul de fundul cratitei.

Lasati terciul sa se “odihneasca” si preparati fructele de padure intr-o tigaie cu untul vreo doua minute atata timp cat sa se faca ca un gen de dulceata.

Pentru a servi luati doua boluri si puneti cantitati egale de terci in fiecare, Faceti la fel si cu fructele de padure dupa care adaugati catava felii de banana si atata miere cat iti place.

Ta-Da!

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »