January 30, 2014 by Otilia

Legume si pork stir-fry

legume stir-fry

Legume si porc stir-fry – trebuie sa mentin aceasta denumire pentru ca nu pot descrie aceasta reteta altfel. De influenta chineza si in limba engleza denumita mai exact – “Vegetable and pork stir-fry” – aceasta reteta se serveste de obicei cu noodles adica taitei.

Indiferent de ce legume sau carne folositi aceasta mancare se prepara cam la fel.

Ingrediente:

200 gr de muschi de porc gatit in prealabil la cuptor

1 ardei rosu marisor

250 gr ciuperci

1 praz

1-2 morcovi

2-3 catei de usturoi

3cm ghimbir

1-2 linguri de ulei

2 lingurite de sos de soia

1 lingurita de sos Worcester

2 lingurite de ulei de susan 

1 lingurita sos de stridii (oyster sauce)

sare si piper

seminte de ardei iute(optional)

seminte de fenicul

Aveti nevoie si de o tigaie adanca pentru ca ingrediente au nevoie de mult loc. Daca sunt ingramadite atunci se vor strivi si gustul nu va mai fi acelasi. Daca aveti un Wok atunci e si mai bine.

Preparare:

Incepeti prin a pregati legumele mai intai.

Curatati de seminte ardeiul rosu si taiati in fasii subtiri(julien). La fel procedati si cu morcovii.

Prazul trebuie curatat, spalat si taiat rondele.

Ciupercile – doar spalate bine. Nu scoateti partea neagra din interior pentru ca si partea aceea este gustoasa.Taie ciupercile rondele sau in patru. Depinde mult si cat sunt de mari.

Puneti legumele in castronele separate gata pregatite ca doar sa fie adaugate in tigaie/wok.

Pregatiti si muschiul de porc taindu-l in feliute subtiri si lungi de cam 2 cm.

Puneti tigaia/wok-ul pe foc mediu cu uleiul sa se incinga bine inainte sa adaugati celelalte ingrediente. Curatati ghimbirul de coaja dura si treceti-l prin razatoare. Procedati la fel si cu usturoiul.

Cand uleiul e incins bine adaugati ghimbirul si usturoiul si prajiti un pic dar aveti grija sa nu se arda.  Adaugati si seminte de fenicul si cele de ardei iute.  Semintele de ardei sunt optionale necesare numai daca vreti ca mancarea sa fie iute. Adaugati prazul amestecand incontinuu.

Cand prazul s-a inmuiat un pic adaugati feliutele de porc. Prajiti 1-2 minute amestecand incontinuu.

Adaugati si restul ingredientelor in urmatoare ordine – morcovi, ardei si ciuperci – lasand sa se prajeasca dupa fiecare adaugare.

Acum este timpul sa adaugati sosurile ce vor conferi ingredientelor gustul lor de mancare chinezeasca.

Puteti sa puneti sosurile direct peste mancare sau sa le amestecati simplu intr-un castronel si apoi sa il puneti peste legume.

Nu exista o ordine de adaugare a sosurilor. Important este sa le adaugati cam cu 2-3 minute inainte de a stinge focul.

Condimentati cu sare si piper daca este necesar numai. Sosul de soia este suficient de sarat iar sosul Worcester de iute si nu cred ca este nevoie.

Cum am mai spus aceasta mancare este de obicei servita cu taitei de orez sau orez simplu fiert.

Daca va hotarati sa gatiti mancarica va urez succes si sper sa va iasa.

Sper ca m-am facut destul de explicita dar astept intrebari daca aveti.

Comments

  1. Cakesphotoslife (Angie)
    February 3, 2014 - 1:12 pm

    That looks so beautiful and tasty x

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »