Parenting

Incepe scoala

Septembrie. Mai este doar un pic pana incepe scoala si inca nu imi vine sa cred cat de repede a trecut vara anul acesta. Fetele mele nu imi lasa nici o clipa de “liniste” si pur si simplu nu am avut ti,p sa ne plictisim. A fost o vara tare aglomerata si extrem de calduroasa dar eu zic ca am trecut-o cu bine.

Cum sa facem fata inceputului de scoala?

K trece anul acesta clasa I iar cea mica va incepe si ea gradinita. Voi avea cu siguranta multe emotii anul acesta…micutele mele cresc…prea repede…simt efectiv ca timpul zboara. As vrea sa fac astfel incat sa pot opri timpul intr-un fel.

Pentru K e inceputul unei vieti pline de provocari iar pentru micuta mea A inceputul gradinitei marcheaza inceputul unei noi ere. Nu va mai fi acasa cu mami toata ziua…nu va mai fi bebelusa mea…

Cum sa facem fata incutului de scoala?

Indiferent de ce as simti eu sunt sigura ca pentru micutele mele intoarcerea la scoala si iceputul gradinitei este o tranzitie imensa. Cu siguranta vor fi multe emotii si lacrimi.

O modalitate buna pentru a face lucrurile mult mai usooare este sa incepeti ziua copilului cu 5 minute in care sa ii aratati cat de mult il iubiti. Tineti-l strans in brate si spunete-i cat de mult il iubiti. El are nevoie de aceasta doza de 100% dragoste. Si sunt convinsa ca si voi ca parinti va veri simti mult mai bine dupa aceste cinci minute.

Iar apoi cand copilul vine de la scoala asigura-te ca experianta de dimineata se repeta. Ia-o in brate si asculta ce iti spune, cum a fost ziua ei daca i-a fost bine, daca a invatat ceva nou..fii prietena/-ul lui. Termina aceasta conversatie cu o imbratisare mare si calda. Imbratisarile dau copiilor sentimentul de securitate si siguranta.

Conversand asa cu copilul tau ii vei afla insecuritatile, vei stii daca ii place de invatatoarea si/sau profesorii ei, ce prieteni are si care ii sunt bucuriile si temerile. Asa vei stii cum sa ii vorbesti si cum trebuie sa actinezi.

Implica-te cat pot de mult in activitatile pe care le are de facut dupa scoala – teme in principal. Asculta-i intrebarile si ajut-o daca are dificultati in a termina. Ii vei da incredere in tine ca parinte si incredere ca indiferent de ce se va intampla tu vei fi indiferent de ce se va intampla.

Succes tuturor copiilor si parintilor!

Sursa imagini: Flickr

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »