Caritate

Incepe campania Shoebox 2014!

shoebox

Si uite asa ne apropiem cu pasi repezi de ziua de 1 Decembrie cand colectarea de cutii de cadouri pentru proiectul Shoebox incepe. Deja am emotii va spun sincer. Cand am “inceput acest proect m-am gandit ca daca voi strnge 10 cutii inseamna ca initiativa mea in orasul meu natal a avut succes.

Se pare totusi ca vor fi mult mai multe 🙂 din fericire pentru ca oricum lista mea de copii se mareste pe zi ce trece iar acum avem 80 de copii. Si lista se mareste pe zi ce trece!

Asa ca sper sa strangem 80 de cutii cel putin si sa am si unde sa le pun 🙂 Sunt sigura ca prietenele mele dragi care s-au oferit ca voluntare ma vor ajuta.

Daca vrei si tu sa iei parte in acest minunat proiect ( ca esti sa nu esti din Medgidia)  si vrei sa daruiesti si tu unui copil un minunat cadou intr-o cutie de pantofi uite ce trebuie sa faci mai jos:

Ai nevoie de:

  • o cutie goala de pantofi (corpul si capacul)
  • hartie de impachetat cadouri. Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de Iarna.
  • foarfeca/cutter
  • timp si/sau bani pentru cumparaturi sau sortarea lucrurilor din casa pe care vrei sa le daruiesti
  • rabdare …:)

Gandeste-te apoi cui vrei sa ii oferi bucuria. Imagineaza-ti un copil care zambeste, imagineaza-ti daca este baiat sau fata, si ce varsta are. Copiii care vor primi aceste cutii au varste cuprinse intre 2 si 18 ani.

Noi avem pe lista si cativa copii mai mici dar in principiu vrem sa pastram atat limita de jos cat si cea de sus.

Se inveleste frumos in hartie cutia si capacul ei, fiecare separat, apoi pui in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi sau ai prin casa si poti darui, tot ce intra, ce vrei si ce crezi ca ii trebuie unui copil de varsta si sexul ales.

Nu sigila cutia. Vino, apoi, si lasa cutia la sediul nostru din Medgidia sau daca nu esti din acest oras la unul dintre celelalte centre de colectare ShoeBox. Apoi la centrul Shoebox unde ati lasat cutia, aceasta  va fi sigilata si va primi o eticheta cu varsta si sexul copilului, si, daca vrei, poti lasa numele si datele tale de contact, ca sa primesti fotografii multe cu momentele cele mai importante ale campaniei.

In cazul in care vrei sa contribui sa nu uiti ca trebuie sa lasi cutia pana pe data de 15 decembrie inclusiv. Vrem sa avem oportunitatea sa impartim cadouasele inainte de Craciun.

Ce poti dona?

Dupa ce ai invelit frumos cutia si capacul ei in hartie de cadouri, pui in cutie tot ce doresti si crezi ca poate oferi bucurie unui copil. Iata cateva sugestii:

– dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt);

– articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva;

– jucarii si carti potrivite pentru varsta si sexul copilului

– produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus, absorbante (in fiecare an am observat ca fetele aveau mare nevoie de asa ceva)

– o felicitare de Craciun pe care sa scrii cateva randuri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura si pe viitor)

– articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, patat sau deteriora

– orice alt cadou de care stiti ca s-ar bucura copiii vostri sau de care v-ati fi bucurat voi daca erati in locul lor

Va asteptam cu drag cu tot ce aveti de oferit!

Pe de alta parte daca stiti de vreun caz de copil cu situatie precara nu ezitati sa ne anuntati!

Slide-3-shoebox.ro-top-header

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

✕
Translate »