Blog

De la joaca la spital…

Acum 48 de ore Anastasia inca putea sa zburde. Daca nu se intampla ca acel baietel inconstient si nesupravegheat de parinte sa o doboare la pamant si sa o calce peste piciorul stang cu bicicleta, fetita mea ar fi fost acum la plaja cu piciorusele in apa.

Am plans atat de mult de la incident pana acum… Sufletul imi suspina cand o vad pe fetita mea draga de numai 3 anisori cum se chinuie….De ce a trebuit sa se intample asta? De ce sunt lasati copiii nesupravegheati cu bicicletele prin locurile destinate pietonilor? Doar avem un parc imens unde se pot plimba liberi…

Si daca nu i-as fi atentionat pe cei trei baietei care se plimbau pe langa noi. Anastasia nu era singurul copil pieton din acea zona. Erau multi alti copii unii chair si mai mici decat ea…Va dati seama ce se putea intampla daca acel baietel dadea peste fetita de un an de ceva care era langa noi. care era mai mica decat fetita mea?

Tot incrtcr sa ma imbarbatez si sa imi spun ca se putea mai rau…ar fi putut sa o loveasca frontal si sa o izbeasca cu spatele si implicit cu capul de asfalt…

Imi doresc sa nu fi iesit in acea seara deloc in oras dar cum as putea sa imi tin copiii in casa de frica accidentelor?

Anastasia era langa mine cand s-a intamplat. Sa zic la mai putin de jumatate de metru. De ce acel copil a incercat sa mearga printre noi? De ce nu am putut eu sa opresc incidentul cum s-a intamplat sa mai fac si alta data? De ce? De ce trebuie sa fie copilul meu cel care sufera acum?

28516932100_02ddba2879_z
28801278195_ae9d9024f4_z

Caut raspunsuri degeaba…Vina…vina apartine copilului sau mamei? Copilul se juca…important este ca mama lui nu il supraveghea. Deci vina este a parintelui nu credeti?  Iar dupa incident…a venit cineva…care numai presupun ca era mamica acelui baiat… a zbierat groaznic la baiat si la ceilati copii biciclisti…dupa care a disparut…Cum poti sa plessi asa stiind ce a facut copilul tau si sa nu poti macar sa iti ceri scuze si sa intrebi daca poti aiuta cu ceva ? Nu inteleg… Stiu. Stiu ca nu rezolv poate nimic…dar trebuia sa ma descarc intr-un fel sau altul si sa atentionez si alti parinti care merg in parc cu copiii de ce se poate intampla.

Poate ma Insel si mamica pe care am vazut-o in parc nu era mama baietelului…dar totusi…nimic nu justifica faptual ca nu am fost contactata pentru scuze macar…Da stiu ca traim in Romania dar cu atitudinea asta ca parinti ce ne asteptam sa devina copiii nostri cand cresc?

Ma doare faptul ca din cauza unui alt copil inconstient si nesupravegheat, fetita mea cea mica trebuie sa petreaca urmatoarele 5 saptamini cu piciorul stang aproape complet in gips, ca desi de un an jumatate nu mai poarta scutece acum trebuie sa le foloseasca iar, ma doare pentru ca ea sufera si pentru ca stiu ca acest incident o va marca mereu, ma doare pentru ca concediul programat cu familia mea nu se va mai intampla…ma doare pentru ca si fetita mea mare are de suferit din acest motiv…Ma doare si stiu ca durerea nu va trece pana in momentul in care fetita mea va putea merge pe doua picioare iar…

Sper ca faptul ca e micuta sa fie in avantajul ei si sa se recupereze repede…

Plang si iar plang si stiu ca poate unii dintre voi ma condamna pentru ca fac atata caz…Stiu ca putea fi mai rau, stiu ca sunt lucruri mult mai grave care se intampla in lume…cu copiii…Numai cate cazuri am vazut Joi noaptea la Spitalul Judetean.

Dar pe de alta parte stiu ca acum fetita mea putea sa fie bine si sa se bucure inca de vital in loc sa trebuiasca sa fie tintuita in pat…

Rog pe aceasta cale toti parintii de pretutindeni dar mai ales cei din Medgidia (pentru ca aici s-a intamplat) sa isi supravegheze copiii mereu. Inconstienta si neatentia poate marca pe viata. Ar fi nemaipomenit daca in Piateta Decebal s-ar interzice bicicletele sau daca s-ar face piste speciale pentru cei care vor sa mearga cu bicicleta. Cu siguranta asta ar ajuta. Ce ziceti Dl. nou primar puteti face aceasta schimbare pentru siguranta copiilor din Medgidia?

Nu ii doresc nimanui sa treaca prin experienta traita de noi joi seara…mai ales ca spitalele noastre romanesca lasa mult de dorit. La Spitalul din Medgidia desi sectia de copii este moderna este deseaba atunci cand problemele sunt mai complicate. Noi de fiecare data am fost trimisi la Constanta – pentru enterocolita, constipatie cronica, ciupitura de capusa si acum fractura de tibie…Iar la Constanta…foarte aglomerat in Urgenta iar de sectia de copii…ce sa zic…mizerie si paturi inghesuite. Noi am fost “cazate”(Anastasia) dupa 6 ore de urgenta intr-un patut aflat intr-o camera cu alte trei paturi in care se aflau 3 copii cu mamicile lor. Eu am “dormit” pe o targa…sau pe scaun…iar dimineata pentru ca nu eram suficiente a fost cazat un bebelus cu mama lui in aceeasi camera pentru ca mai era un patut disponibil. 5 adulti si 5 copii intr-o camera de 3 pe 2 la 30 de grade…va inchipuiti… Despre personal nu am ce sa zic…ca peste tot o parte s-au purtat exceptional cu noi pe cand altii desi lucreaza la sectia de pediatrie nu au idee cum sa se poarte cu copiii!

La urgenta toata lumea statea pe scaune si astepta…iar in tot acest timp langa camera de triere era o alta camera speciala pentru bebelusi cu patuturi (care arata impecabil) dar nefolosita…Cum e posibil sa tii atatia copii pe scaune cand tu ii poti caza pe cei care nu pot sta pe scaune in acea camera? Iar asistentul de serviciu…Dl. Victor…nici nu ar trebui sa mai lucreze acolo atat de “dragut” s-a purtat cu noi si restul aflati acolo…

Acum tot ce mai conteaza este ca fetita mea sa fie bine. Tot caut un scaun cu rotile pentru copii pe net…sa o pot scoate si la plimbare prin oras. Sa vedem…Poate pana la urma gasesc undeva. Dragi medgidieni daca stiti pe cineva care ar putea sa ne inchirieze unul va rog sa imi scrieti.

28723948561_8179392a29_z

Nu mai pot sa mai scriu. Am profitat de faptul ca Anastasia a adormit pe canapea langa mine. Acum prioritatea mea este ea. Pe curand. Voi incerca sa va tin pe toti la curent cu ce se intampla  si sper ca in curandi sa va pot spune ca totul este bine si ca in sfarsit merge.

 

One Comment

  • Advertoriale

    Sfaturile mele catre toti parintii sunt sa fie foarte atenti cand ies cu copiii in parc si sa se asigure ca acestia sunt foarte bine supravegheati. Acest lucru poate evita accidente care provoaca atat de multa suferinta.Nu asteapta sa similari si tu aceeasi soarta pe care a trait-o fetita mea Anastasia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »