September 3, 2012 by Otilia

Cozonac cu fructe(Sponge fruity cake)-Donna Hay

  Reteta pe care o voi scrie azi apartine unei bucatarese australiene cu numele de Donna Hay. Am decoperit-o pe unul din programele de televiziune englezesti numit GoodFood. Imi place foarte mult cum gateste si m-am hotarat sa incerc cateva din retete. Dupa cum spune titlul aceasta reteta este pentru cozonac cu fructe-Donna Hay in reteta originala foloseste mar si afine. Eu in schimb am folosit nectarine si mure pentru ca asta am avut in casa.
Dati drumul la cuptor la 160 grade Celsius sau temperatura potrivita.Ingrediente aluat:

  • 250 gr de faina
  • 150 gr de zahar
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 125 ml de lapte
  • 1 mar taiat feliute-lasati coaja dar scapati de seminte
  • afine cam 100 gr
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingura esenta de vanilie

Amesteati toate ingredientele dar mai putin fructele intr-un castron pana la omogenizare. Turnati amestecul intr-un vas uns cu unt si apoi asezati feliile de mar si murele. Presarati zahar bun si puneti la cuptor preincalzit pentru 45 de minute sau pana se coace bine.
Poza de mai jos represinta varianta mea cu aluatul de mai sus dar cu nectarine si mure:

#cozonac cu fructe#donna hay#fructe

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »