November 8, 2012 by Otilia

Briose cu banane

Nu stiu daca in Romania s-a auzit de Nigella pana acuma dar m-am hotarat ca de azi sa incep sa va introduc minunatele ei retete!

O reteta foarte speciala este aceasta reteta de briose cu banane. O puteti manca chiar si in post pentru ca nu contine lapte!

Reteta este foarte simpla si usoara si nu dureaza decat in jur de 30 de minute de la preparare pana cand se termina coacerea.

Ingrediente:
3 banane foarte coapte sau foarte coapte (chiar si cele inegrite sunt bune) 125 ml ulei vegetal 2 oua 100g zahar brun

225g faina 3 linguri de pudră de cacao cernută 1 lingurita bicarbonat de sodiu Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius si asezati cosuletele de briose intr-o tava speciala de briose.
Într-un castron pisati bananele cu o furculita. Dupa ce s-a pisat bine banana se adauga uleiul, urmat de ouă şi zahăr.
Separat se amesteca faina, praful de cacao şi bicarbonatul. Acest amestec uscat se adauga la amestecul de banane. Cu atentie amestecati usor iar apoi cu o lingura puneti compozitia in cosuletele de briose.
Puneti la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 minute . Se lasă să se răcească puţin înainte de a le scoate din tava. Apoi puneti-le pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Pe deasupra am pus o compozitie de unt nesarat si zahar pudra peste care am presarat niste bombonele micute ca in poza de mai jos:

Reteta pentru icing este FOARTE USOARA.Pur si simplu se amesteca 120 grame de zahar pudra cu 80 de grame de unt intr-un mixe pana se formeaza o pasta moale.
În cartea sa Nigella sfatuieste ca briosele sa se manance a doua zi dar Kara si Adrian le-au atacat imediat ce s-au racit!

Nu uitati sa imi scrieti daca ati gatit aceasta retata! Sunt foarte gustoase si merg foarte bine cu o cafeluta de dimineata! Macar asa sunteti sigure ca ati mancat si de mic dejun!

#Briose#Ciocolata#muffins#Nigella

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »