September 3, 2012 by Otilia

Biscuiti de ovaz(Oat cookies)

   Nu sunt convinsa ca se gasesc toate ingredientele in Romania dar sper sa reusiti sa gasiti ovaz in varianta in care se gaseste in Anglia pentru ca biscuiteii acestia sunt foarte buni pentru cei mici!
Si nu numai! O ceasca de cafea si un biscuite de ovaz! Nemaipomenit!
Reteta este foarte simpla! De fapt toate retetele pe care le scriu aici au un grad de dificultate mic. Si in acest caz se amesteca toate ingredientele si se fac biscuitei.
Ingrediente:
  • 275 grame de ovaz
  • 100 grame de faina
  • 150 grame de zahar
  • jumatate de lingura de bicarbonat
  • 1 lingura de sare
  • 225 grame de unt

Incalziti cuptorul la 180 grade Celcius. Maruntiti ovazul intr-un mixer pana cand se face fin. Apoi adaiugati restul ingredientelor si amestecati pana compozitia se face ca un aluat. Puneti aluatul pe o suprafata pe care ati pus faina si intindeti pana cand grosimea e cam de 5 mm. Taiati in patratele sau daca aveti forme de biscuiti le puteti folosi si taie in formele dorite. Puneti biscuitii intr-o tava. Nu trebuie sa puneti unt sau ulei in tava pentru ca biscuitii contin unt si nu se vor lipi. Puneti la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand biscuitii se rumenesc. Cand ii scoateti de la cuptor puneti biscuitii sa se raceasca pe o farfurie sau pe un prosopel curat.
Biscuitii nu sunt foarte dulci dar foarte gustosi pentru cei mici.

#biscuiti#biscuiti de ovaz#ovaz

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge

Translate »